De campagne ‘Leven met Pijn’ was niet mogelijk geweest zonder de steun van onderstaande partners. Lees hier meer over hun activiteiten.
De Landelijke Pijn Organisatie
De Landelijke Pijn Organisatie bouwt met een snelgroeiend team aan een breed online platform, waar iedereen die te maken heeft of krijgt met aanhoudende pijn, zijn toevlucht toe kan nemen. De chronisch pijnpatiënt vindt er alle informatie over pijn, wordt bij de hand genomen om de weg te vinden in het oerwoud van behandelingen, kan er in contact komen met lotgenoten en leert er alles wat hij of zij zelf kan doen om beter grip te krijgen op het leven met pijn.
Pijnpatiënten naar 1 stem
Het Samenwerkingsverband Pijnpatiënten naar één stem waaraan 15 patiëntenorganisaties deelnemen, wil werken aan betere pijnzorg voor ruim 2,2 miljoen chronische pijnpatiënten in Nederland. We geven steun aan patiënten via een onlinecursus Omgaan met Pijn, een meerdaagse training Sterk met Pijn, informatie en filmpjes op de website. Er wordt samengewerkt met behandelaars in de Pijnalliantie in Nederland (PA!N). We zorgen ervoor dat het patiënten perspectief wordt ingebracht in wetenschappelijk onderzoek, ontwikkeling van richtlijnen en standaarden. In het samenwerkingsverband naar één stem laten mensen met chronische pijn gezamenlijk één stem horen in overleg met zorgaanbieders, de (farmaceutische)industrie, verzekeraars, de politiek en overheden.
Pijn-Hoop
Heb je te horen gekregen dat je pijn niet meer over zal gaan? Wil je contact met mensen die ook chronische pijn hebben? Bij Pijn-Hoop ontmoet je die lotgenoten. Al onze vrijwilligers hebben chronische pijn. We hebben praatgroepen, een blad, een website en telefonische hulplijnen. We timmeren voor je aan de weg bij artsen en andere pijnbehandelaars. Richt je op wat wél kan, laat chronische pijn niet je leven bepalen. Voor contact en om vrijwilliger te worden bij Pijn-Hoop: www.pijn-hoop.nl
Hoofdpijnnet
Ernstige hoofdpijn beïnvloedt in grote mate iemands dagelijks leven. De aandoening heeft impact op het werk, sociaal leven en het uitvoeren van hobby’s. Meer dan 2 miljoen mensen hebben een vorm van hoofdpijn waarvan 100.000 invaliderend. Volwaardig deel uitmaken van de samenleving is voor hen niet vanzelfsprekend en moet iedere dag weer bevochten worden. Hoofdpijnnet bestaat meer dan 50 jaar en is het landelijke netwerk voor mensen met ernstige hoofdpijn. Op onze website www.allesoverhoofdpijn vind je informatie over de laatste actualiteiten, onze activiteiten en lidmaatschap.
V&VN
V&VN Pijnverpleegkundigen staat voor en stimuleert tot excellente zorg voor patiënten met pijn. V&VN Pijnverpleegkundigen wil hieraan bijdragen door verpleegkundigen te verbinden met andere zorgprofessionals werkzaam in de gezondheidszorg en door op professionele wijze zorg te dragen voor deskundigheidsbevordering van haar leden. V&VN Pijnverpleegkundigen levert een actieve bijdrage aan het optimaliseren van de verpleegkundige zorg aan patiënten met pijn in Nederland en België. V&VN Pijnverpleegkundigen is tevens één van de toonaangevende spelers binnen de zorg voor pijnbehandeling in de breedste vorm.
Bewegen zonder Pijn
Bewegen zonder Pijn is een uitgebreid informatieplatform over artrose en reumatische aandoeningen, osteoporose en hart- en vaatziekten. Op de website staan meer dan 1000 artikelen over preventie en behandeling van deze veel voorkomende aandoeningen. Er wordt ook aandacht gegeven aan natuurlijke ontstekingsremmers als veiliger alternatief voor veel medicijnen die bij reumatische klachten worden voorgeschreven. Bovendien kunt u op de website gratis infoboekje downloaden over o.a. artrose en osteoporose. Bewegen zonder Pijn is ondergebracht in een Stichting die geheel onafhankelijk is.